Kategorie receptů
- Autor: Gizelaa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pór | 300 |
Tavený sýr 30 - 60 % - průměr | 300 |
Majonéza Light (Hellmanns) | 440 |
Ananasový kompot | 580 |
Mandrinkový kompot | 640 |
Pražský celerový salát | 370 |
Jablka | 200 |
Kukuřice (Bonduelle) | 210 |
Šunka dušená Fitness | 300 |
Vejce celá průměr | 275 |
Dochucovadla:
5 vajec 1 velký pórek nebo dva menší
Energetická hodnota celkem: 19424 kJ
Bílkoviny (g): 180,
Tuky (g): 276,
Sacharidy (g): 348,
SAFA (g): 95,
Cukry (g): 269,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 28
Energetická hodnota na 1 porci: 1387 kJ
Bílkoviny (g): 12.9, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 24.9, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 19.2, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Z celeru, kukuřice, mandarinek a ananasu slijeme šťávu, ananas nakrájíme na malé kousky, šunku na kostičky, pórek na jemná (velejemná) kolečka, jablko nastrouhat na hrubém struhadle a stejně tak sýr. Vajíčka uvařit a nakrájet na kostičky. Ingredience vrstvíme (NEMÍCHAT) v tomto pořadí: celer - jablko - kukuřice - 1/3 majonézy rozetřít na vrstvu kukuřice - 1/3 pórku - ananas - šunka - mandarinky - 1/3 majonézy rozetřít na vrstvu mandarinek - 1/3 pórku - vajíčka - 1/3 majonézy rozetřít na vrstvu vajíček - 1/3 pórku - nastrouhaný sýr Salát nechat odležet v chladu 24 hodin. Několik zajímavých podnětů z internetové diskuse k tomuto receptu: 1.Množství jednotlivých ingrediencí volit tak, aby vytvořily souvislou vrstvu. 2.Majonézu je možné trochu naředit šťávou z mandarinek. 3.Šunku je možné nahradit pečeným kuřecím masem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.